Presentaties

Presentatie mentale training topsport Patrick Frimpong

Presentatie over mentale training

 

Met Topsport Brein geef ik regelmatig presentaties voor sportteams, het bedrijfsleven of studenten. De rode draad door mijn presentaties is vaak de mentale kant van sport. Ik vertel over mijn eigen ervaring als voormalig topsporter en nu als mental coach.

 

Op televisie zien we vaak een eindresultaat, de kampioen wordt gehuldigd of we zien een korte samenvatting van de hoogtepunten van wedstrijd. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar er is een hele andere kant van sport die niet wordt belicht. Dat is namelijk de mentale kant. In mijn presentaties geef ik je een kijkje achter de schermen en een kijkje in het hoofd van de topsporter.

 

De onderwerpen die ik in mijn presentaties aan bod laat komen zijn onder andere;

  • Hoe kom ik tot (mentale) topprestaties?
  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
  • Hoe krijg ik meer focus?
  • Hoe krijg ik mijn motivatie terug?
  • Hoe leer ik omgaan met wedstrijddruk?

 

Voor het bedrijfsleven – Een kijkje in het hoofd van de topsporter

In de interviews vraagt een verslaggever wel eens aan de sporter; ‘’wat gaat er nu door je heen?’’ Regelmatig krijgen we dan een ingestudeerd praatje te horen. Een praatje volgens de mediarichtlijnen van de club. Maar wat de sporter écht denkt, zal hij niet zo snel vertellen. Het mag misschien niet van de club of het is iets wat een sporter niet met duizenden kijkers wilt delen.

 

In de presentaties voor het bedrijfsleven en andere organisaties geef ik een kijkje in het hoofd van een topsporter. Ik deel lessen die gebaseerd zijn op de wetenschap, maar vooral ook de lessen die praktisch toepasbaar zijn. Tijdens deze presentatie maak ik ook nog de vertaalslag van sport naar bedrijf, zodat de deelnemers en luisteraars ook de lessen praktisch kunnen toepassen.

 

Voor sportteams – van goed naar geweldig

Wat zijn nu de (mentale) ingrediënten en eigenschappen van geweldige sportteams? Wat maakt  uitzonderlijke teams zoals de Chicago Bulls van Michael Jordan en het Barca van Messi zo uitzonderlijk? Wat kunnen wij van deze teams leren? Wat zorgt ervoor dat deze teams zulke geweldige topprestaties kunnen leveren en wat heeft de mentale kant van sport hiermee te maken?

 

Tijdens deze presentatie zal ik vertellen over mijn eigen ervaring, lessen delen die uit de wetenschap komen, maar ik zal vooral ook lessen delen die we praktisch kunnen toepassen!

 

Voor studenten – fun en leerzaam

Afhankelijk om welk niveau studenten het gaat vertel ik over verschillende onderwerpen. Voor basisschoolleerlingen zal het natuurlijk een iets andere presentatie worden dan voor studenten van een wetenschappelijke opleiding. Tijdens deze presentatie zal ik vertellen over mijn eigen ervaring, lessen delen die uit de wetenschap komen, maar ik zal vooral ook lessen delen die we praktisch kunnen toepassen. Studenten krijgen in ieder geval een mooi beeld van de mentale kant van topsport!

 

Hoe ga ik te werk?

In de presentaties laat ik zien wat de wetenschap zegt, maar vooral ook hoe je dit praktisch kunt toepassen. Door mijn ervaring als topsporter heb ik veel in de praktijk zelf kunnen ondervinden en lessen van de mentale training zelf kunnen toepassen. Ik geef veel voorbeelden, maar ook voorbeelden van andere ‘’elite’’ topsporters en vertel ook over mijn eigen ervaring.

 

Wat ik belangrijk vind in mijn presentaties is dat het publiek op een entertainende manier een kijkje achter de schermen krijgt, maar ook echt iets kan leren tijdens de presentatie!

 

Prijzen

Een presentatie van circa 1 uur is € 750,-. In overleg kunnen we de thema’s afstemmen. Ook de duur van de presentatie en specifieke wensen zijn bespreekbaar.

 

Voor aanvragen en/of overige vragen: info@topsportbrein.nl