De beste topsporters lezen boeken!

Waarom de beste topsporters boeken lezen…

Kan je een betere topsporter worden door het lezen van boeken? Kan een boek je leven veranderen? Ik denk van wel! Toen ik net op het hoogste niveau ging spelen kreeg ik ineens te maken met wedstrijddruk, verwachtingen van mezelf en van anderen. Er werd mij geadviseerd om een boekje te lezen over mindset. Ik leerde dat je, net zoals het fysieke lichaam kan trainen, ook je mindset kan trainen.

Mijn ontdekkingsreis op het gebied van mindset begon dus eigenlijk met het lezen van een boek. Door het bestuderen van de beste topsporters en de beste mensen in hun vakgebied kwam ik erachter dat veel van deze mensen boeken lezen!

Kobe Bryant’s favoriete boek – De alchemist

Een van die boeken is de alchemist. Het is een van Kobe Bryant’s favoriete boeken en adviseerde het aan veel topsporters. Voor mij heeft het boek ook veel impact gehad op mijn mindset.

  • Maar wat staat er nu in het boek waardoor je beter gaat presteren?
  • Waarom adviseren zoveel topsporters nu juist dit boek?
  • En waarom lezen de beste topsporters boeken?

In mijn nieuwste youtube video vertel ik je waarom.

Patrick

Ik ben Patrick Frimpong, voormalig profbasketballer en oprichter van Topsport Brein. Via topsportbrein.nl geef ik tips hoe je jouw sportprestaties kunt verbeteren. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je geen topsporter hoeft te zijn om een topsportmentaliteit te ontwikkelen! Kortom: alles over het bereiken van topprestaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *