Nederlandse toppers worden mentaal gecoacht

Topsporters Mentale Coaching

 

Het ABN-AMRO toernooi in Rotterdam is in volle gang en Robin Haase speelde een sterke wedstrijd. Hij heeft zich geplaatst voor de volgende ronde.  De manier waarop Haase had gespeeld was hij vooral tevreden over, want ook mentaal was hij zeer sterk!

 

Robin Haase wordt niet alleen gecoacht om op de baan beter te presteren, maar ook voor zijn privéleven heeft hij een life coach. Samen met deze life coach hebben ze het er onder andere over hoe je omgaat met stressmomenten.

 

Expeditie Edith

Onlangs las ik het boek Expeditie Edith waarin ze vertelde dat ze ook gecoacht werd door een life coach. Deze coach hielp haar niet alleen voor de momenten tijdens haar sport, maar ook vooral in haar privéleven.

 

Werk, Sport en privé

Als topsporter, maar ook als recreant merk je dat het soms lastig kan zijn om werk en privé gescheiden te houden. Het fanatieke sporten kan veel invloed hebben op je leven. Vragen waarmee te maken kan hebben zijn;

 

  • Hoe houd ik balans tussen werk (sport) en privé?
  • Hoe ga ik met stress om in mijn privéleven en tijdens een wedstrijd?
  • Hoe zorg ik ervoor dat sport niet mijn leven gaat beheersen ( op een negatieve manier )?

 

Hoe ga jij met dit soort vragen om?

In mijn vorige berichten deelde ik een aantal tips hoe je o.a. om kunt gaan met stressvolle momenten. Lees bijvoorbeeld mijn post over;

 

Persoonlijk vind ik het mooi om te zien dat deze twee Nederlandse toppers werken met iemand die hun mentaal begeleid. In hun geval helpt het niet alléén in de sport maar ook in hun privéleven.

 

Ik denk wel dat we in Nederland op sportgebied (professioneel en amateur) nog veel stappen kunnen zetten op het gebied van mentale training. Lang niet elke (professionele) sporter  werkt met een mental coach of life coach. En toch hoor je nog vaak genoeg de uitdrukking;

 

Het zit toch allemaal tussen de oren!?

 

Daar ben ik het dus helemaal mee eens! Jij ook?

 

 

Patrick

Ik ben Patrick Frimpong, voormalig profbasketballer en oprichter van Topsport Brein. Via topsportbrein.nl geef ik tips hoe je jouw sportprestaties kunt verbeteren. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je geen topsporter hoeft te zijn om een topsportmentaliteit te ontwikkelen! Kortom: alles over het bereiken van topprestaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *