Stop met denken en kom in de flow

Kom in de flow en krijg meer focus door THE INNER GAME OF TENNIS

De meeste topsporters denken te veel. Als je te veel denkt kan je niet optimaal presteren. Want de beste prestaties komen als je niet denkt en volledig in de flow bent. Hoe komt het dat we vooral bezig zijn met denken? En hoe kom je dan in de flow? Het boek The Inner Game of Tennis heeft misschien wel de antwoorden op deze vragen!

The Inner Game of Tennis

Volgens het boek The Inner Game of Tennis denken we te veel, omdat er een gedeelte in ons constant aan het oordelen is. Er is ook een ander gedeelte in ons wat als het ware een automatische piloot is. Wanneer je sport wil je juist niet in de denkmodus zitten, maar alles aan de automatische piloot over laten.

Van denken naar voelen. Van oordelen naar oordeel loos. Van proberen de toekomst te voorspelen en blijven hangen in het verleden, juist kijken naar het huidige moment.
Dan kom je in de flow.

De beste topsporters lezen The Inner Game om minder te denken

Steve Kerr, de hoofdcoach van de Golden State Warriors en oud teamgenoot van Michael Jordan, las dit boek elk jaar.
Tom Brady las het boek vlak voor de SuperBowl finale om meer rust te vinden en focus te bewaren. ”When the mind is quiet the body performs at it’s best” zegt hij.

Volgens het boek is de ademhaling een van de beste manieren om minder in de denkmodus te zitten en juist in de flow te komen.

Patrick

Ik ben Patrick Frimpong, voormalig profbasketballer en oprichter van Topsport Brein. Via topsportbrein.nl geef ik tips hoe je jouw sportprestaties kunt verbeteren. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je geen topsporter hoeft te zijn om een topsportmentaliteit te ontwikkelen! Kortom: alles over het bereiken van topprestaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *