Hogeschool Utrecht – Interview – Mentale gezondheid onder topsporters

Interview met voormalig topsporter en mental coach Patrick Frimpong

Via de afdeling journalistiek van de Hogeschool Utrecht werd ik geïnterviewd. In het interview werd ik gevraagd hoe ik als voormalig topsporter omging met presteren onder druk. Maar ook hoe ik nu als mental coach andere topsporters help op het vlak van mentale gezondheid.

Er werd mij gevraagd wat topsporters kunnen doen op het moment dat ze obstakels ervaren op het mentale vlak. En zoals ik wel vaker zeg is dat je, net zoals je kunt trainen op het fysieke gedeelte, ook kunt trainen op het mentale. Waar het in eerste instantie om gaat is dat je bewust wordt. Bijvoorbeeld van je gedachten en eigen beperkende overtuigingen. Want als je niet bewust bent van je negatieve of beperkende overtuigingen kan je er ook niets aan veranderen. Daarnaast zijn er heel veel dingen die je kunt doen, denk bijvoorbeeld aan; self talk, visualisatie of ademhalingsoefeningen.

Bij elke wedstrijd een mental coach op de bank?

In het interview gaf ik aan dat er gelukkig in de topsportwereld steeds meer wordt gesproken over het belang van mentale gezondheid. We zien nu dat er vaak op hoog niveau altijd een fysiotherapeut aanwezig is. Als het aan mij zou liggen zou er ook bij elke wedstrijd een mental coach aanwezig moeten zijn!

Naar het hele interview

Lees en beluister via deze link het hele interview.

Patrick

Ik ben Patrick Frimpong, voormalig profbasketballer en oprichter van Topsport Brein. Via topsportbrein.nl geef ik tips hoe je jouw sportprestaties kunt verbeteren. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je geen topsporter hoeft te zijn om een topsportmentaliteit te ontwikkelen! Kortom: alles over het bereiken van topprestaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *