Waarom spanning jouw geheime wapen voor succes kan zijn.

Spanning en stress overwinnen Patrick Frimpong mindset
Spanning overwinnen – Patrick Frimpong 3X3 toernooi Antwerpen

Ben je ooit zo zenuwachtig geweest dat je er misselijk van werd? Spanningen vermijden we vaak als de pest, maar wat als we dat omdraaien?

Toen ik 3X3 basketbal speelde, zei een teamgenoot vlak voor de wedstrijd: “Ik voel de butterflies nog niet.” Hij bedoelde dat hij altijd een bepaalde spanning moest voelen voor wedstrijden.

Spanning kan helpen om tot topprestaties te komen.

Dat zette me aan het denken. Ik dacht altijd dat je zo min mogelijk spanning moest hebben. Maar hoe meer ik erop lette, hoe meer ik zag dat hij gelijk had. Een beetje spanning helpt je juist om topprestaties te leveren. Het grappige is dat hij die spanning “butterflies” noemde. Het klonk ineens vriendelijker, zelfs prettig. Spanning werd een bondgenoot in plaats van een vijand.

Hoe ervaar jij spanning? Positief of negatief?

Veel mensen interpreteren spanning als buikpijn, krampen of misselijkheid en geven het een negatieve lading.

Recent hoorde ik over een studie die aantoonde dat je door je mindset te veranderen en stress anders te interpreteren, je stress kunt verminderen.

Dus de volgende keer als je spanning voelt, geef het een andere betekenis. Noem het iets positiefs. Maak stress en spanning jouw geheime wapen voor succes.

Patrick

Ik ben Patrick Frimpong, voormalig profbasketballer en oprichter van Topsport Brein. Via topsportbrein.nl geef ik tips hoe je jouw sportprestaties kunt verbeteren. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je geen topsporter hoeft te zijn om een topsportmentaliteit te ontwikkelen! Kortom: alles over het bereiken van topprestaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *