Artikel uit het Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad (AD) krant Patrick Frimpong

Artikel Algemeen Dagblad

 

Deze zomer schreef journalist Luc Reuvers een leuk artikel in het Algemeen Dagblad (AD) over mijn ervaringen als topsporter en nu als mental coach. In het artikel ging het onder andere over Topsport Brein, mijn mooiste ervaring in het basketbal en nog veel meer. Hieronder een aantal van de hoogtepunten uit het artikel.

 

Je ziet wat van de wereld

Ik denk dat iedere topsporter dit kan beamen. Door op internationaal niveau te spelen zie je heel wat van de wereld. Echter is het niet altijd zo dat je tijd hebt om een land te verkennen. Maar af en toe heb je echt geluk en kan je ook wat meer een stad verkennen. Door het basketbal heb ik onder andere de landen Rusland, Qatar en Turkije gezien, wat natuurlijk een hele ervaring is.

Maar als je het hebt over sport dan is het natuurlijk ook heel interessant om te zien hoe ze in andere landen sport beleven. Ik heb bijvoorbeeld door in Frankrijk te spelen een hele andere kijk gekregen om de sport en hoe de sport beleefd wordt in Frankrijk. Daar staat de sport op een veel hoger niveau dan bijvoorbeeld in Nederland en zijn er ook veel meer mogelijkheden om na je carrière als professional betrokken te blijven in de sport.

 

Artikel in het Algemeen Dagblad Patrick Frimpong

Bron: Algemeen Dagblad. Geschreven door: Luc Reuvers

 

Mijn avontuur in Frankrijk

Wat niet in het artikel stond, maar misschien wel leuk is om te vertellen is dat ik altijd contact heb gehouden met de mensen uit Lille (Metropole) waar ik speelde. Daardoor ben ik ook afgelopen zomer uitgenodigd om op hun basketbalkamp te komen coachen.

https://www.facebook.com/LILLEPASSIONBASKET/videos/2152066571745700/

 

 

Hoogtepunten

In het artikel vertelde ik ook over een van de hoogtepunten uit mijn basketbal jaren. Er zijn zoveel mooie momenten die ik heb beleefd. Maar een van die mooie hoogtepunten was het winnen van regerend wereld kampioen Servië tijdens een NBA 3X toernooi in Denemarken. In mijn de post over mijn verhaal vertel ik meer over die periode. Daarnaast ging het artikel over mijn coaching met Topsport Brein en werkwijze. Lees daar over via deze links;

 

Het artikel ging natuurlijk veel dieper op de onderwerpen in, maar het leek mij leuk om in ieder geval iets van het artikel met jou te delen 😀

 

 

Patrick

Ik ben Patrick Frimpong, voormalig profbasketballer en oprichter van Topsport Brein. Via topsportbrein.nl geef ik tips hoe je jouw sportprestaties kunt verbeteren. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je geen topsporter hoeft te zijn om een topsportmentaliteit te ontwikkelen! Kortom: alles over het bereiken van topprestaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *